N.V. Suriname Earth Moving Contractors (SEMC) is een grondverzet bedrijf dat werd opgericht in 1991.

Eric van Ravenswaay, de oprichter en directeur, begon Suriname Earth Moving Contractors  als een klein bedrijf met slechts drie Hitachi graafmachines, één bulldozer en twaalf employees  en is vanaf toen gegroeid tot het grootste lokaal en  toonaangevende grondverzet bedrijf  in Suriname met een werknemers aantal van ruim 700.

SEMC heeft in de begin jaren zijn werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op mining en exploratie activiteiten ten behoeve van  Billiton, Suralco en Goldenstar (nu IAMGold). Later is ook gediversifieerd naar de infrastructurele werken voor de Surinaamse overheid, steenslag productie, dijkenbouw  en wegenbouw.

SEMC heeft meer dan 30 jaar ervaring in:

 • Mining activiteiten zoals
  • Ontbossen
  • Verwijderen van deklaag
  • Mijnen
  • Rehabilitatie van uitgemijnde gebieden
 • Civieltechnische werken
  • Bouwen van dijken
 • Infrastructurele werken
  • Bouwen en onderhouden van wegen


Missie

SURINAME EARTH MOVING CONTRACTORS heeft zich tot doel gesteld diensten te leveren conform de internationale standaarden om zodoende steeds te voldoen aan de eisen van de klant. Naast het streven naar efficiëntie en productiviteit is een van onze hoogste bedrijfsdoelstellingen het waarborgen van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de werknemers alsmede een zo goed als mogelijke zorg en bescherming voor het milieu.


Visie

SURINAME EARTH MOVING CONTRACTORS streeft ernaar om steeds te voldoen aan de verscherpte eisen van huidige en toekomstige klanten om zodoende haar positie als een efficiënt, productief en veilig bedrijf te behouden middels regelmatige evaluatie en verbetering van de strategieën, het beleid, de productiemethoden en het management. Dit ter uitbreiding van het cliëntenbestand en het aanbieden van diensten op regionaal en internationaal niveau.

Onze handelsdivisie, SEMC Hardware is opgericht in 1996 als hoofdleverancier voor het belangrijkste zwaar materieel en heeft bewezen een betrouwbare vertegenwoordiger van Hitachi, MAN en andere merken inclusief de onderdelen te zijn. Niet alleen voor SEMC maar ook diverse lokale aannemers en productiebedrijven.

Hiermee heeft SEMC het voordeel dat de onderdelenvoorziening, technische ondersteuning en training via SEMC Hardware “dichtbij huis is” en ook de kwaliteit gegarandeerd blijft. De voordelen hiervan gelden dus ook voor de overige klanten van SEMC Hardware.

SEMC investeert zwaar in zijn personeel en zwaar materieel om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn op Internationaal kwaliteits niveau. Daarom kunnen onze klanten op ons vertrouwen voor elk grondverzetswerk, hoe moeilijk dan ook.

Uitdagingen vinden wij altijd een belangrijk onderdeel van onze werkuitvoering.


ISO Certificaten

Laatste Nieuws

Tips

Projecten

Contact

Suriname Earth Moving Contractors N.V.

Adres: Kernkampweg #36
Paramaribo, Suriname
Tel: (597) 433377
Email: info@semcnv.com