SEMC verscheen in de 14de editie van United Magazine.

Hierbij het artikel:

SEMC van klein bedrijf naar “World Class Standards” in 20 jaar

Suriname Earth Moving Contractors N.V. (SEMC NV) werd in 1991 opgericht. Het idee voor verhuur van goed zwaar materieel is in principe ontstaan tijdens de ontwikkelingsactiviteiten ten behoeve van een grootschalig landbouw- en melkveebedrijf. Om een link te trekken van de landbouw en veeteelt naar het groot grondverzetwerk waar vandaag de dag SEMC NV voor staat, zal erg moeilijk gaan... tenzij je de achtergrond kent!

De positieve ontwikkelingen die na het dieptepunt (1996) plaatsvonden hebben de SEMC groep doen uitgroeien naar een leidende rol in de Surinaamse industriesector met totaal ruim 500 employees.

Eric van Ravenswaay, de oprichter en tot op heden de directeur, begon Suriname Earth Moving Contractors als een klein bedrijf in 1991 met slechts drie Hitachi graafmachines, één bulldozer en twaalf employees. Dat dit ‘idee’ hem zou maken tot de eigenaar van zo een groot, dynamisch en succesvol bedrijf, had hij zich toen absoluut niet kunnen voorstellen.

Van Droom naar Onderneming

Eric van Ravenswaay was werkzaam aan de ontwikkeling van een grootschalig melkveebedrijf in het district Saramacca samen met twee partners. Het ontbossingswerk en de aanleg van de infrastructuur, ontwatering en grasarealen liepen vertraging op door gebrek aan goed zwaar materieel in Suriname. Zo ontstond toen het idee tot oprichting van een

bedrijf voor de verhuur van zwaar materieel en uitvoering van ontbossingswerk en grondverzet. Het melkveebedrijf kwam helaas niet tot de geplande ontwikkeling door het ontbreken van de noodzakelijke financiering. Dit ‘eigenlijk’ ongelukkig voorval in combinatie met zijn “ondernemingsgeest” en de droom zelf te voorzien in de behoefte aan zwaar materieel was de basis voor de oprichting van “Suriname Earth Moving Contractors”, met vanaf dag “1” de slogan; “WE MOVE MOUNTAINS" in de kleur “ORANJE”. Er is bewust gekozen voor de standaard Oranje kleur van de Hitachi graafmachines, daar deze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van Suriname Earth Moving Contractors.

Lees meer...

Laatste Nieuws

Tips

Projecten

Contact

Suriname Earth Moving Contractors N.V.

Adres: Kernkampweg #36
Paramaribo, Suriname
Tel: (597) 433377
Email: info@semcnv.com